Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Po zmianie mechanizmu

Zaczęty przez Rafał Rufus Magryś, Kwiecień 16, 2007,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rafał Rufus Magryś

Witajcie na nowym IFARze!

I z nowym mechanizmie forum. Wobec powracających problemów z postowanie, oraz z wielkością bazy danych (stąd problemy z postami) zamieniłem mechanizm forum. Mam nadzieję, że się tutaj odnajdziecie a nowy mechanizm będzie szybki i funkcjonalny. Pracuję jeszcze nad kolorami, zmianą układu ikon etc.
Hasła i nazwy użytkowników są takie same.
W razie problemów, uwag - piszcie.

Pozdrawiam,

Rafał M.
Rafał "Rufus" Magryś
...patience is a virtue...

Wojciech Woźniak

Witam
zmiany, zmiany, zmiany...  :)
Na razie trudno się odnaleźć, ale co nowe forum to nowe. Jeśli nie będzie problemów z postowaniem to już będzie super.
Sometimes you eat the bear
and sometimes the bear eats you

Hanna Staszewska

Nareszcie :)
Ta zmiana była bardzo potrzebna, bo "usterkowość" poprzedniego mechanizmu była już nie do zniesienia >:(
Tylko te kolory... :( Chyba jeszcze gorsze...

kocibrzuch

Na razie ciężko się przyzwyczaić do nowej szaty... Grunt jednak, żeby mechanizm działał, bo poprzednia funkcjonalność była koszmarkiem.
Brakuje mi widocznej opcji odpowiedz dla niezalogowanych, co zmusza do najsampierw zalogowania się, a potem do ponownego wejścia do wątku, który zamierza się skomentować. Poprzednio było wygodniej.

Wojciech Woźniak

Całkiem przypadkiem kolor zgrał sie z kolorem okna mojej przeglądarki ;)
A serio: czy informacja o ostatnim poście mogłaby być ciut większą czcionką napisana...?

kocibrzuch

Zjadło pierwszą literkę w każdej sygnaturce, dopisz sobie, Wojtku :)
Chyba rzeczywiście informacja o ostatnim poście mało czytelna, ponadto widzę jakieś błędy, pokazuje posty sprzed jakiegoś roku jako ostatnie, a po naciśnięciu nań, mówi, że takiego nie ma? (np. Co, gdzie, kiedy?: "Agnieszka Modrzejewska, Archiwum Narodowe w Londynie").

Wojciech Woźniak

Dzięki Kocibrzuchu - nie zauważyłem
Somtimes you eat the letter
and somtimes forum eats it  ;)

Hanna Staszewska

Podoba mi się statystyka IFAR, zarówno ta ogólna, jak i dotycząca poszczególnych użytkowników forum.

Wojciech Woźniak

Rzeczywiście interesujące te statystyki.
Nie jestem natomiast pewien jak nakłonić forum, by powiadamiało o nowych postach w wątku - czy trzeba taki wątek oznaczyć przyciskiem "powiadamiaj"?

Rafał Rufus Magryś

Witam,

Widzę w nowym forum plusy i minusy (w mechaniźmie) ale jest jeden zasadniczy i najważniejszy - wysyłanie, oglądanie postów trwa maksymalnie 10 sekund (na dole strony jest informacja na temat czasu generowania strony). Co do nakłaniania forum: powiadamiaj.
Acha i jeszcze kwestii organizacyjnej - podręcznik nowego mechanizmu (póki co jedynie po angielsku): http://docs.simplemachines.org/index.php

Pozdrawiam
Rafał "Rufus" Magryś

kocibrzuch

Mam zanaczoną opcję "ukryj adres e-mail", tymczasem jest on widoczny.

kocibrzuch

Wchodzę do wątku "materiały geodezyjno-kartograficzne" w podforum metodyka, a ląduję w wątku "Sezam" w silva rerum. Czary, Panie, czy co?

kocibrzuch

Których to wątków "sezam" jest w silva rerum 16! Ło, matko!

Rafał Rufus Magryś

...Walczę, walczę... jednak upgrade nie zakończył się 100% powodzeniem...

Przepraszam i naprawiam...

Rafał "Rufus" Magryś

Rafał Rufus Magryś

...i...

...Zmienił nazwy rang nadawane wraz z ilością postów -zgodnie ze ścieżką awansów archiwistów ;)...

Pozdrawiam,

P.S. Na razie większość jest z nas jest na poziomie młodszego archiwisty ;)...
Rafał "Rufus" Magryś