Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

przekazanie akt przez komórkę niemerytoryczną

Zaczęty przez szerka, Luty 06, 2014,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

szerka

W skrócie
W moim urzędzie utworzono stanowisko do tzw. obsługi, wchodzące w skład komórki administracyjnej. Zadaniem osoby na tym stanowisku jest kompletowanie i przekazywanie do AZ dokumentacji wytworzonej przez inną komórkę organizacyjną.
Moje pytanie brzmi następująco:
Czy archiwista w urzędzie administracji państwowej podlegający pod rozp. z 18 stycznia 2011 r. ma prawo odmówić przyjęcia dokumentacji przekazywanej przez komórkę inną niż merytoryczna ?

MarcinP

Rozumiem, że sytuacja wygląda nastąpująco:
1. Komórka A wytworzyła akta spraw,
2. Komórka A przekazała akta spraw pracownikowi z komórki B, żeby ten je uporządkował
A zatem pracownik komórki B porządkuje akta, pakuje w teczki aktowe, opisuje zgodnie z wymogami i na spisie zdawczo-odbiorczym figuruje jako ten, który sporządził spis. Natomiast komórką przekazującą akta nadal będzie ta, która była ich wytwórcą. Kierownik tej komórki A powinien się podpisać na spisie zdawczo-odbiorczym.
Archiwista może odmówić przyjęcia dokumentacji w przypadkach enumeratywnie wymienionych w instrukcji archiwalnej.

szerka

Cytat: MarcinP w Luty 06, 2014,
Rozumiem, że sytuacja wygląda nastąpująco:
1. Komórka A wytworzyła akta spraw,
2. Komórka A przekazała akta spraw pracownikowi z komórki B, żeby ten je uporządkował
A zatem pracownik komórki B porządkuje akta, pakuje w teczki aktowe, opisuje zgodnie z wymogami i na spisie zdawczo-odbiorczym figuruje jako ten, który sporządził spis. Natomiast komórką przekazującą akta nadal będzie ta, która była ich wytwórcą. Kierownik tej komórki A powinien się podpisać na spisie zdawczo-odbiorczym.
Archiwista może odmówić przyjęcia dokumentacji w przypadkach enumeratywnie wymienionych w instrukcji archiwalnej.

Marcinie !
Dzięki !!!
W przypadku odmowy mogę powołać się jedynie na § 16 p.2 - w końcu błędem na spisie jest podpis szefa komórki organizacyjnej innej niż ta która wytworzyła akta...
Miałam wątpliwości, teraz ich nie mam - jeszcze raz dziękuję
szerka