Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.7 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: https://www.ifar.pl/index.php/topic,5154.0.html

Menu główne

COACHING - archiwizacja

Zaczęty przez Aleksandra, Czerwiec 25, 2026,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aleksandra

Hej. W naszej jednostce mamy coachów wewnętrznych, którzy na wniosek prowadzą z pracownikiem coaching. Cały proces kończy protokół, gdzie znajdują się dane m. in. informacje o celach i efektach.Są to dokumenty dość delikatne, że tak powiem. Moje pytanie - czy to podlega normalnie archiwizacji? Cała sprawa powinna byc odzwieciedlona w systemie? (sprawa elektroniczna) Oczywiście mamy zabezpieczenia typu kłódka, ale i tak są wątpliwości, bo w naszym systemie sprawę o szczególnej ochronie widzą osoby na ścieżce dekretacji (kierownik/dyrektor), a tych dokumentów - zgodnie z wewn. ustaleniami - nie powinni (coaching dot. tylko pracownika i wiedza o całym procesie, w sensie dokumentów, powinna zostac między pracownikiem a coachem). Co z archiwizacją? Wątpliwości dot. nawet tego, że dokumenty zobaczą archiwiści..

gtrafalski

Jeżeli to jest dokumentacja jednostki to normalnie podlega archiwizacji (Tutaj najlepiej powołać się na Waszą instrukcję kancelaryjną).
Ja bym argumentował, że w archiwum mam dokumentację zawierającą najróżniejsze tajemnice i delikatne sprawy (akta spraw sądowych z pracownikami, całą księgowość, dokumenty z klauzulami) i z racji wykonywanych obowiązków mam dostęp do tych informacji. I naprawdę dokumentacja z czyjegoś coachingu nie jest najbardziej delikatną z jaką mam do czynienia. A tam nikt nie rozważa czy archiwista powinien to czytać.