Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Zmiana klasy JRWA w ciągu roku

Zaczęty przez łucja, Dzisiaj o 8:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

łucja

Mam wątpliwości czy zmiana przez komórkę organizacyjną klasy z JRWA pod którą rejestrowano pisma jest właściwa. Co należałoby ewentualnie napisać w starym spisie spraw (część spraw  już poszła)?Dodam jeszcze, że chodzi o zmianę klasy prowadzonej papierowo na klasę prowadzoną elektronicznie.

liteona

Na spisie wpisujesz taki numer jaki był nadawany.
Jeżeli hasło po zmianie zgadza się z zawartością to wcześniej się nie zgadzało czy teraz się nie zgadza?

łucja

Chodzi o zmianę znakowani pism przez komórkę organizacyjną w trakcie roku. Że to było błędne hasło a od przyszłego miesiąca chcą te sprawy pod innym, bardzij właściwym hasłem.

gtrafalski

Moim zdaniem, każda okazja jest dobra do tego, żeby zacząć robić poprawnie.
Ja bym zrobił tak:
- stare błędne papierowe sprawy przejąłbym tak jak są do AZ po upływie terminów przechowywania.
- nowe elektroniczne już będą poprawnie.
Nic bym nie przeklasyfikowywał (w sensie działania na spisach spraw). Jedyne nad czym bym się zastanowił to tytuł teczki. Tutaj jeżeli błąd byłby poważny rozważyłbym nadanie bardzie poprawnego tytułu teczce.