Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Spisy zdawczo-odbiorcze nieujęte w wykazie spisów

Zaczęty przez Archeownia2025, Styczeń 19, 2026,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Archeownia2025

Dzień dobry. Porządkując zaniedbane archiwum zakładowe po moim poprzedniku natknęłam się na masę spisów zdawczo-odbiorczych albo bez numeru albo z numerem przykładowo 1/03, 2/03. Są to stare spisy-niektóre nawet z roku 2003 i co gorsza dużo z nich to spisy materiałów archiwalnych. Czy dopuszczalne jest przeniesienie numeru spisu i nadanie mu kolejnego numeru z wykazu, który również staram się uzupełniać? Poprzednik czasem nadawał numery, czasem nie nadawał, czasem nadawał ten sam numer trzem spisom. Proszę o porady, bo na każdym kroku przy porządkowaniu napotykam tego typu problemy.

Barsa

Rób wszystko od początku, albo od momentu gdzie zaczyna się to wszystko co robiono wcześniej wykrzaczać. Tylko w uwagach pisz adnotacje, że dawny numer spisy to...

Archeownia2025

Dziękuję za odzew. Czyli stworzyć nowy spis i nadać mu kolejny numer spisu: przykładowo spis nr 350 z 19.01.2026- poprzedni numer spisu 1/03?             A te powielone numery spisów też od nowa zrobić czy poprzenosić na kolejny wolny numer? Mam na przykład 3 spisy 290 i wiele innych podobnie ponumerowanych.

Barsa

Bym robił od nowa, no nie może być dwóch spisów o tych samych numerach. Chyba, że to inni aktotwórcy....

Stworzyć nowy wykaz spisów z-o, tam też śmiało można dodać kolumnę uwagi i tam wpisać dawne numeracje itp. Czy to się przyda, na pewno na etapie zmian tak, potem już może nie...

Archeownia2025

Większość tych powielonych numerów spisów, to Ci sami aktotwórcy. Porobię to na nowo z adnotacją o starym numerze spisu, jeśli w ogóle był nadany i informacją, że spis powstał w wyniku  porządkowania magazynu i braku bądź pomyłce w numeracji. Podpiszę się tylko ja z aktualną datą. Bo niektóre to naprawdę stare spisy- sprzed 20 lat. I jest jeszcze dużo starych spisów w ogóle bez numeru.  Mam nadzieję, że nie ściągnę na siebie ,gniewu' archiwum.