Wdrażanie EZD a moduł archiwalny

Zaczęty przez archiwistaug, Październik 21, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

archiwistaug

Witam
mam pytanie,
Czy wdrażając EZD posiadacie moduł archiwalny. Ja nie mam, lecz rozmawiałam z AP i taki moduł powinien być od razu, nie po 2latach jak twierdzą wprowadzający. Już w momencie wdrażania, odbierając dokumenty do archiwum tworzyłabym zasób, by w przyszłości występować, czy o brakowanie, czy ekspertyzę, czy przekazując do AP w EZD.
Próbuje do tego dążyć, zobaczymy....

Barsa

Hmmm u mnie po 3 latach od wprowadzenia archiwista nie miał modułu archiwalnego xD... ale to było robione w sposób niepoprawny, nie było też składów chronologicznych itd., teraz trzeba prostować.

Poprawnie może być od razu, bo może być potrzeba ze skorzystania z niego. Po za tym to jest tylko kwestia nadania uprawnień i kilku kliknięć... oraz dobrej woli ;)

gtrafalski

Mam EZD RP wdrożone w lipcu i mam moduł archiwalny (jeszcze przez moment AZ jest puste, ale szykuje się reorganizacja i pierwsze przejęcia w tym trybie ;)

archiwistaug

Cytat: gtrafalski w Październik 27, 2025,Mam EZD RP wdrożone w lipcu i mam moduł archiwalny (jeszcze przez moment AZ jest puste, ale szykuje się reorganizacja i pierwsze przejęcia w tym trybie ;)
Czy w module, masz inwentarz, teczki w tym zakresie itp.?