Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Spisy zdawczo- odbiorcze

Zaczęty przez Agatka1986, Lipiec 08, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Agatka1986

Witam serdecznie, mam pewną watpliwosc dotyczącą spisów zdawczo-odbiorczych. Pomijam podziały na kat. A i B i cała resztę bo to jest znane dla mnie. Watpliwisc budzi fakt, że spisy układamy w kolejności wynikającej z jrwa a w obrębie klas chronologicznie - zapis z instrukcji kacelaryjnej. Natomiast na 1 spisie zdawczo-odbiorczym będę miała przekazanie dokumentacji, która byka klasyfikowana wg 3 wykazów (taka zaległość komórki organizacyjnej) i co w takim wypadku? Pomyślałam, żeby ułożyć spis wg wszystkich symboli jakie były w 3 wykazach (zapewne zaburzy to chrobologie teczek jeśli chodzi o roczniki)  i dołożyć notatkę na koniec spisu, że dokumentacja była klasyfikowana na podstawie o wymienić wszystkie JRWA. 
Może ktoś miał podobny kłopot

Barsa

To żaden kłopot, robimy tak jak napisałaś nadal według JRWA...Schody zaczynają się przy oddawaniu do archiwum państwowego, bo tam mogą prosić o lekkie zmiany w ułożeniu, właśnie ze względu na zmiany w JRWA. Przykład sprzedaż akcji spółki w dwóch JRWA była w dwóch miejscach, to chcą żeby to było tematycznie w jednym miejscu na spisie itp. sprawy.

Agatka1986

Cytat: Barsa w Lipiec 09, 2025,To żaden kłopot, robimy tak jak napisałaś nadal według JRWA...Schody zaczynają się przy oddawaniu do archiwum państwowego, bo tam mogą prosić o lekkie zmiany w ułożeniu, właśnie ze względu na zmiany w JRWA. Przykład sprzedaż akcji spółki w dwóch JRWA była w dwóch miejscach, to chcą żeby to było tematycznie w jednym miejscu na spisie itp. sprawy.
Dziękuję serdecznie  :)