Spis zdawczo-odbiorczy

Zaczęty przez Kadrowa, Maj 08, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kadrowa

Dzień Dobry,
Proszę o potwierdzenie mojego myślenia, czy jest okej, bo mam jakąś mgłę mózgową dziś  :D
Będziemy pierwszy raz oddawać dokumenty do składnicy akt z roku 2021. I teraz moje pytanie :
Mam teczkę o wyznaczeniach urzędowych lekarzy, która jest zakładana w grudniu 2020 r. ale umowa jest podpisywana na rok 2021 dlatego oddaję tą teczkę na jednym spisie zdawczo-odbiorczym w roku 2021 ?
Czy oddaję ją na osobnym spisie zdawczo-odbiorczym, ale też w 2021 r. ?

Wiem, że jak sprawy są załatwiane w kolejnym roku teczka zostaje i oddaje się ją w roku zakończenia, ale jak to praktycznie wygląda ? :)

Konkretna6

Praktycznie jest tak, że na każdym dokumencie który przychodzi Ci w następnych latach i dotyczy tej sprawy nadajesz na nich ten sam numer sprawy i zdajesz do składnicy akt dopiero po zakończeniu sprawy. Czyli jeżeli sprawy zakończyły się w roku 2021 no to zdajesz je po roku (dokumentacja musi przeleżeć w komórce przez rok) i to musi znaleźć się wszystko pod tym samym symbolem klasyfikacyjnym i tym samym numerem sprawy na jednym spisie. Jeżeli te umowy są nieodłączną częścią wyznaczenia urzędowych lekarzy i w waszym rzeczowym wykazie akt umowy nie są pod osobnym symbolem klasyfikacyjnym tylko tym samym to zdajesz to wszystko razem na jednym spisie, nie osobno. 

Barsa

Cytat(dokumentacja musi przeleżeć w komórce przez rok)

Standardowo to dwa lata.

Konkretna6

Standardowo dwa lata. W swojej instrukcji mam dwa lata, ale na początku jak przyszłam do pracy jako archiwista miałam problem z terminowym zdawaniem dokumentacji przez komórki i jak zadzwoniłam do AP z pytaniem co mogę z tym zrobić to mi powiedzieli, że rok powinno to leżeć u nich tylko. No i bądź tu mądry i pisz wiersze