Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Porządkowanie starych akt - jak naprawić niespójne spisy po poprzedniczce?

Zaczęty przez Archi2025, Dzisiaj o 10:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Archi2025

Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące porządkowania dokumentacji w składnicy akt.

Poprzednia archiwistka porządkowała dokumenty, które zostały przekazane do składnicy dawno temu - niestety nie wiadomo, kto je przekazał ani kiedy dokładnie to miało miejsce. Dokumenty zalegają tam od lat i jest ich na prawdę dużo.

Archiwistka sporządziła spisy zdawczo-odbiorcze, ale w sposób niespójny - niektórym teczkom nadawała sygnatury, innym już nie. W dodatku, z uwagi na brak danych o przekazaniu, te spisy nie mają pełnej wartości formalnej.

W związku z tym mam pytania:
Czy w takiej sytuacji - przy dużej liczbie dokumentów, często już przeterminowanych i kwalifikujących się do brakowania - nie należałoby sporządzić spisu z natury?  Czy mogę kontynuować pracę po poprzedniczce , wykonując właśnie spisy z natury?

A może lepiej zostawić te istniejące spisy tak jak są? Czy można na ich podstawie opracować nowy spis z natury? Planuję właśnie w ten sposób zorganizować sobie pracę ponieważ większość tych dokumentów to kategoria B więc spis z natury byłby ( tak myślę) najlepszym i najszybszym rozwiązaniem.

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki.

Barsa

Telefon do AP czy dopuszczają spisu z natury.... Niektóre na to nie pozwalają i trzeba zrobić jakby proforma spis z-o. Oczywiście wystarczy jeden dla tych wszystkich dokumentów z natury.