Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Przekazywanie dokumentacji do AP

Zaczęty przez MOPSIAK, Wczoraj o 9:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MOPSIAK

Witam serdecznie!

Chciałabym was zapytać drodzy członkowie grupy o to jak wygląda przygotowanie dokumentacji do przekazania do AP. Sprawa wygląda tak, że posiadamy teczki, które spodobały się AP i mam je "przerobić" tak jak dokumentację kat. A, czyli spaginować i wyłączyć metalowe elementy i koszulki. Nie wiem natomiast czy jeżeli dokumentacja ta jest luźna i niezwiązana to czy mam ją przesznurować kartka po kartce? I druga sprawa: czy teczki muszą być białe bezkwasowe i spełniać jakąś normę ISO?

GminaJasienicaRos

Jestem na tym etapie. Mam teczki z lat 80 i 70. Przekwalifikowuje je wedlug instrukcji z 2011 roku (to jest najtrudniejsze), jezeli nie ma spisu to robię. Następnie numeruje kazda zapisaną strone, wyciagam wszystko co metalowe i plasyikowe, wycinam pierwsza stone starej teczki i wszystko wkladam do nowej bezkwasowej białej wiazanej teczki. Na koncu teczki pisze ile stron zawiera teczka. to tak w skrócie ;)

Barsa

Nie trzeba już od kilku lat nic przesznurowywac czy klipsowac. W sumie to może jeszcze występować w jakiś starych, nie zaktualizowanych przepisach, ale nie występuje już w przepisach ogólnych.

Spotkałem się nawet z tym, że AP chce żeby teraz klipsy wyrzucać z dokumentacji, ale tutaj można trochę powalczyć, że kiedyś jednak trzeba było to robić, choć to też czy przesznurowanie=klipsowanie to inna dyskusja.

MOPSIAK

A jeżeli chodzi o teczki do dokumentacji kategorii A? Jakie to powinny być? Zwykłe sznurowane czy jakieś specjalne?

Barsa

Bezkwasowe, zgodne z rozporządzeniem, ale tak "sznurowane".