Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Przekazywanie dokumentacji do AP

Zaczęty przez MOPSIAK, Maj 09, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukas_drill

witam,
jak mniej więcej brzmi Państwa pismo przewodnie do AP, którym przekazujecie materiały archiwalne?
Podajecie podstawy prawne? Jeśli tak, to jakie? Czy paragrafy 5-8 Rozporządzenia z 20 października 2015 będą wystarczające, czy dodać Ustawę o NZA? Czy nic nie podawać ?;)
pozdrawiam

liteona

U mnie procedura polega na tym, iż w pierwszym kroku wysyłam sprawozdanie roczne ze spisami i AP odpowiada, które akta zaleca przekazać, potem wysyłam zgłoszenie gotowości do przekazania materiałów archiwalnych na podstawie par. 8 Rozporządzenia... AP dzwoni z terminem, zawożę akta i potem dostaję od nich pismo o potwierdzeniu przejęcia materiałów.

Aleksandra

Teczki powinny być wykonane z materiału litego bezkwasowego o wskaźniku pH od 7,5 do 10, rezerwie alkalicznej > 0,4 mol/kg i gramaturze od 240 g/m²

Barsa

Cytat: lukas_drill w Styczeń 09, 2026,witam,
jak mniej więcej brzmi Państwa pismo przewodnie do AP, którym przekazujecie materiały archiwalne?
Podajecie podstawy prawne? Jeśli tak, to jakie? Czy paragrafy 5-8 Rozporządzenia z 20 października 2015 będą wystarczające, czy dodać Ustawę o NZA? Czy nic nie podawać ?;)
pozdrawiam
Są wzory takiego zawiadomienia dostępne w necie...