Aktualności:

21 Rocznica IFAR - króciutka refleksja rocznicowa... --> http://www.ifar.pl/index.php/topic,5040.0.html

Menu główne

Wszystko o ZoSIA

Zaczęty przez crash0, Listopad 02, 2016,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bolek

Zauważyłem pewną ciekawostkę, że mogę importować spisy do zespołu, który nie jest mi udostępniony.
prawy obrońca lewego słupka

Michał Kaca

Importu do zespołu można dokonać jedynie posiadając uprawnienia edytora jednostek w tym zespole. Proszę dokładnie sprawdzić swoje uprawnienia (rola Kierownik > "Zmiana kadry"). Jeśli faktycznie nie ma Pan uprawnień edytora jednostek w tym zespole, to jest to błąd (sprawdzałem na wersji testowej - tam wszystko jest w porządku).

Bolek

Nie mam uprawnień, edytora i redaktora dla danego zespołu ale w opcji import spisów zd-odb. wyświetla mi się zespół, do którego chcę zaimportować pliki. Sprawdzę to na gotowym pliku w ramach retrokonwersji i dam znać jaki efekt tego będzie.

Michał Kaca

Zgadza się - zespół będzie się wyświetlał (nazwa po wpisaniu numeru) ale bez uprawnień edytora jednostek w tym zespole import nie powinien być możliwy.

Bolek

Faktycznie. Można załadować plik ale po naciśnięciu przycisku "kontynuuj import". Pojawia się informacja o braku uprawnień.

Kasia Zajkowska

Wczoraj odbyło się pierwsze spotkanie grupy roboczej - Ambasadorowie ZoSIA. Mnóstwo pomysłów. Wszystko spiszemy i przekażemy kierownikowi projektu nasze wnioski i rekomendacje. Dziękuję Ambasadorom za udział!

Kajka

Protokół z posiedzenia mile widziany ;)

Hanna Staszewska

Cytat: Kasia Zajkowska w Lipiec 07, 2017,
Wczoraj odbyło się pierwsze spotkanie grupy roboczej - Ambasadorowie ZoSIA. Mnóstwo pomysłów. Wszystko spiszemy i przekażemy kierownikowi projektu nasze wnioski i rekomendacje. Dziękuję Ambasadorom za udział!
A jakis konkret?

Kasia Zajkowska

Cytat: Hanna Staszewska w Październik 11, 2017,
A jakis konkret?
Jesteśmy w trakcie wew. uzgadniania raportu z naszych spotkań. Wkrótce udostępnimy :)

Kajka

Wewnętrzne uzgodnienia raportu od lipca?  ::)
Trochę długo...

Marek Gieroń

Strach się bać...
Od lipca spisują pomysły...
"Kto podziela ten pogląd proszę o atak histerii. Start!"

Kasia Zajkowska

Szanowni Państwo, faktycznie mamy niemałe opóźnienie w publikacji wniosków ze spotkań Ambasadorów (w tym raportu z badań). Wynika to z wielu zadań, jakie zostały nam powierzone w tym roku. Jak Państwo wiedzą właśnie skończyliśmy wdrożenia ZoSIA, ale wciąż piszemy wniosek do POPC. Są to dla nas zadania priorytetowe, w które jest zaangażowany cały zespół. W związku z tym, dopracowywanie raportów ze spotkań Ambasadorów musieliśmy odłożyć na później. Dostaliśmy wiele uwag i musimy je wszystkie przeanalizować, co wymaga czasu, który wciąż za szybko leci:( Dlatego prosimy o zrozumienie i cierpliwość:)

Michał Kaca

Szanowni Państwo,

zakończyliśmy aktualizację dostosowującą system do zmian w przepisach opracowanych przez CKM - ZoSIA 2.0 jest już dostępna!

Jak zwykle przy okazji tak poważnych zmian, prosimy o uważną kontrolę danych oraz działania systemu.

Zauważone nieprawidłowości prosimy zgłaszać w systemie Mantis, za pośrednictwem lokalnych administratorów ZoSIA.

W razie wszelkich pytań - zapraszamy do kontaktu z NAC.

PS
Gorące podziękowania dla Ambasadorów ZoSIA za ciężką, lecz owocną pracę przy testach!

Bolek

Czy będą nowe tabele do migracji na Zosia-Wiki?

Michał Kaca

Nowe = również dla postaci elektronicznej?
Tak, zamierzamy zmodyfikować obecne spisy do importu przez dodanie nowej kolumny, która będzie określać postać dokumentacji.
Chcemy to jednak zrobić wraz z kolejnym, mniejszym pakietem modyfikacji (prawdopodobnie pod koniec lutego).