Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

oferty, zaproszenia w teczce o kategorii A

Zaczęty przez Mona, Maj 25, 2016,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mona

Zastanawiam się co zrobić, gdy np .w teczce o kategorii  A znajduje np zaproszenia ( np teczka z 2006 przyjmowanie przedstawicieli i gosci z zagranicy programy i  sprawozdania - w środku zaproszenie [tylko] dla burmistrza zagranicznego miasta). W teczce ewidencja nietuchomości - zaproszenie na szkolenie ( nie skorzystano), oferta  (też nie skorzystano). w spisie wszytsko oczywiście jest.
Macie jakieś  pomysły co z tym robić ? Dostałam właśnie taką dokumentację do przyjecia do archiwum i nie wiem co z tym fantem zrobić.
pozdrawiam

MarcinP

Zaproszenia, oferty szkoleń to zwykle dokumentacja nietworząca akt spraw (jeśli nie odpowiadamy na to zaproszenie/ofertę). Jeśli odpowiadamy, to powinniśmy założyć sprawę. I teraz od treści pisma zależy, jaką to zaproszenie/oferta ma kategorię archiwalną. Jeśli np. zapraszamy szefów zagranicznych instytucji, ponieważ organizujemy wydarzenie kulturalne/uroczystość, to zwykle dokumentacja takiej sprawy będzie mieć kat. A (w jst).

Mona

Ok z zaproszeniem, czy zatem ofertę wpisaną do spisu spraw mam teraz usunać i napisać w uwagach: usunieto ze względu, iż  jest to dokumentacja nie tworzaca akt sprawy ( bo jest sama oferta bez odpowiedzi) ?

Jarek

Po prostu przyjmij te akta, nie grzeb w tym, poinstruuj ewentualnie pracownika żeby na przyszłość tak nie robił.
Jarek Orszulak

Mona