Ewidencja zasobu archiwum - wykaz spisów zdawczo-odbiorczych

Zaczęty przez rybka, Styczeń 21, 2009,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybka

Witam
mam kilka wątpliwości
1. zakładam wykaz spisów zdawczo-odborczych np. na początku 2008r. czy na 2009r. zakładam nowy spis i zaczynam numerować akta od 1/2009?
2. czy dla kategorii A lub BE 50 powinnam zrobić osobny wykaz czy wpisuję po koleji - czy ma to znaczenie?
pozdrawiam

norberto149

Wykaz spisów zdawczo-odbiorczych prowadzimy jeden dla całej dokumentacji.  ;D

norberto149

Numeracja jest ciągła innej możliwości nie ma. zresztą sama pomyśl? np. sygnatura archiwalna, program komputerowy do zarządzania dokumentacją przechowywaną w archiwum zakładowym/składnicy akt

archeo

Ja mam odmienne zdanie w tym temacie, przejmuję do archiwum na tyle dużo akt (duża liczba przejęć/spisów w ciągu roku, że kiedy doszedłem do spisu nr 112 zdecydowałem się przejść na system roczny i spisy numeruję 1/2009 - oczywiście wykaz spisów zdawczo odbiorczych mam jeden  :P

ps: takę numerację spisów zasugerował mi pracownik archiwum państwowego w czasie kontroli, więc jest chyba ok i taka numeracja od jedynki dla każdego kolejnego roku  ;)
pozdrawiam serdecznie :)

Jarek

W moim archiwum doszliśmy już do ponad 1200 spisów i jakoś nie wpadamy na takie pomysły ...  ??? Wykaz spisów nie przewiduje odrębnej numeracji dla każdego roku i proszę tego się bezwzględnie trzymać. Chyba coś nie ok jest z tym pracownikiem ap który to zaaprobował ...  :-\
Jarek Orszulak