Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.6 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: https://www.ifar.pl/index.php/topic,5154.0.html

Menu główne

Wykaz spisów zdawczo - odbiorczych

Zaczęty przez milka120109, Sierpień 07, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

milka120109

Witam :)

W wykazie spisów zdawczo - odbiorczych w pozycji : Nazwa komórki przekazującej akta - wpisuje nazwę komórki przekazującą akta czy nazwę komórki która wytworzyła akta? Jesteśmy aktualnie po zmianie nazw komórek i tak się teraz nad tym zastanawiam jak powinno być prawidłowo...

Barsa

Jak brzmi tytuł kolumny tak wpisujemy ;) Niektórzy robią tam "/" i wpisują obie, ale ja bym jednak podszedł tu logicznie do tematu :)

Jarek

Zajrzyjcie do swoich instrukcji archiwalnych i sprawdźcie co ma zawierać wykaz spisów.
Jarek Orszulak

Barsa

Instrukcja definiuje co ma być w wykazie "co najmniej". Ja np. mam w nim więcej informacji, w sumie pozostałych po poprzednim archiwiście i AAN nie miał do tego uwag. Zresztą widziałem różne wykazy spisów już w swojej karierze, często archiwiści sobie to rozbudowują, choćby o kat. arch. Najważniejsze żeby było to minimum co określa nasza instrukcja.

Tak czy inaczej w klasycznym wykazie występuję to o czym piszę koleżanka.

Aleksandra

W naszym wykazie jest kolumna na "przekazującego" i na "wytwórcę" (tak samo przekazywane nam są spisy z/o, a że zmian organizacyjnych u nas nie brakuje, to baaardzo często wypisane są oba pola) dzięki temu mam większe możliwości wyszukiwania danych teczek w wykazie.

Jarek

Cytat: Barsa w Sierpień 08, 2025,Najważniejsze żeby było to minimum co określa nasza instrukcja.

Tak czy inaczej w klasycznym wykazie występuję to o czym piszę koleżanka.

To minimum obecnie to podanie zarówno informacji o twórcy jak i przekazującym,
To nie żaden "klasyczny wykaz" tylko przedpotopowy druk A-31 (o ile się nie mylę) z czasów słusznie minionych.
Jarek Orszulak

Barsa

Tutaj przyznam rację. Ten "hulający" po necie, który nazwałem "klasycznym" może nie być prawidłowy dla większości instrukcji.