Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Zlot IFARowiczów

Zaczęty przez Rafał Rufus Magryś, Grudzień 11, 2006,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rafał Rufus Magryś

Drodzy Forumowicze,

Chciałbym powrócić do tematu jaki kiedyś zaczęliśmy omawiać, do pomysłu Maćka Z. czyli do naszego ZLOTU :)...
Powstaje kilka kwestii:

1) Formuła zlotu
- czy luźne spotkanie, czy jakaś konferencyjka, wydaje mi się, że gdyby udało się załatwić jakąś salę i rzutnik to moglibyśmy poroztrząsać parę spraw  archiwalnych :)...

2) Miejsce zlotu (wstępnie proponuję Zwierzyniec - spokój i piękno...),

3) Termin -jakiś weekend majowy lub czerwcowy,

4) Ile osób przyjedzie (czy ktoś przyjedzie ;)...)?

Co Wy na to?

P.S. A na zjeździe kubki i koszulki :)
Rafał "Rufus" Magryś
...patience is a virtue...

Ola Obuchowicz-Sawicz

Pomysł bardzo mi się podoba, na pewno na zlocie bym się pojawiła. A kubki i koszulki to sympatyczne gadżety na takich zlotach :D

kołatek

Skąd na taką imprezę będą pieniądze (od NDAP, od AP Lublin)? Czy archiwiści moga przyjechać na delegację? Będzie jedzonko i ... nie tylko? Ot co zaprzata głowę archiwistów państwowych...

Funia

Archiwiści to ludek bogaty - z pewnością koszta dojazdu, pobytu itp. nie przerażą ich.
A ilu osób można by oczekiwać? No... Trzy przyjadą napewno. Może nawet cztery?

:mrgreen:

Maciej Zdunek

Jakie to szczęście, że nikt nikogo nie ciągnie na siłę :)

Jak wiadomo bez malkontentów się nie odejdzie... (Narzekam więc jestem)

Ja na pewno będę i z chęcią zapłacę za udział w tym spotkaniu.
Absens carens

Hanna Staszewska

Ja też :D

Cytat: "Rafał Rufus Magryś"
1) Formuła zlotu
- czy luźne spotkanie, czy jakaś konferencyjka, wydaje mi się, że gdyby udało się załatwić jakąś salę i rzutnik to moglibyśmy poroztrząsać parę spraw  archiwalnych :)...
Jestem jak najbardziej za roztrząsaniem, byle z umiarem... :wink:
Rozumiem, Adminie, że to całkowity przypadek, że Zwierzyniec leży blisko Lublina :) . Obejrzałam w internecie, faktycznie piękna okolica, jestem jak najbardziej za :)
Jestem za :)
P.S. A na zjeździe kubki i koszulki :)
Jestem jak najbardziej za, przeboleję nawet koszulkę w okropnie sinym, "ifarowym" kolorze :)

Wojciech Woźniak

Witam
Policzmy: Rafał, Hanna, Maciej, pani Ola, ja - to już pięć osób!  :P , może pani Funia też dołączy razem z panem Kołatkiem - mowa wszak o zjeździe IFARowiczów a nie archiwistów państwowych  :P

Co do propozycji Rafała:
ad 1 tez bym sie za małym roztrząsaniem opowiedział, tylko temat(y) należałoby dookreslić ;)
ad 2 Zwierzyniec - chyba w dzieciństwie byłem, ale nie pamiętam własciwie nic, więc czemu nie?
ad 3 Jestem za
ad PS Jak wyżej - ten niebieski..., on nie jest taki zły  :D
Sometimes you eat the bear
and sometimes the bear eats you

Henryk Niestrój

Witam
Może uda mi się też przybyć, nawet jeśli już nie będę archiwistą. A może tym bardziej  :)
Quieta non movere
http://arcaion.pl

Kazimierz Schmidt

Choć w Zwierzyńcu nie byłem... nie licząc pinczera średniego dwóch kotów i dwojga nastolatków na codzień :)
Zawiążemy lobby (a po polsku sitwę albo klikę) żeby teraz unowocześniać, a potem (w latach 20-tych i 30-tych) skutecznie bronić się za pomocą owej zgranej koterii przed idiotycznymi pomysłami młodych plegającymi na... bionizacji i telepatyzacji archiwów elektronicznych :)
Kazimierz Schmidt

Hanna Staszewska

Do "grupy trzymającej władzę" pewnie nam jeszcze baaardzo daleko, ale warto trzymać się razem 8)

sirsilis

lublin jest troche daleko......... :cry:

Bogusław Kleszczyński

Prosze mnie uwzględnić wśród osób chętnych do wzięcia udziału w zlocie :D
Cytat
1) Formuła zlotu

Jestem za "konferencyjką"

Cytat

Dla mnie może być ale jesli wybralibysmy miejsce w samym środku Polski to też przyjadę

Cytat

W ostateczności - jesli w tym terminie się nie uda to  możemy zaproponowac zorganizowanie spotkania w ramach V Powszechnego Zjazdu Archiwistów Polskich we wrześniu.
W Archiwum bunt, nad nami akt zawieja...

Bogusław Kleszczyński

Prosze mnie uwzględnić wśród osób chętnych do wzięcia udziału w zlocie :D
Cytat
1) Formuła zlotu

Jestem za "konferencyjką"

Cytat

Dla mnie może być ale jesli wybralibysmy miejsce w samym środku Polski to też przyjadę

Cytat

W ostateczności - jesli w tym terminie się nie uda to  możemy zaproponowac zorganizowanie spotkania w ramach V Powszechnego Zjazdu Archiwistów Polskich we wrześniu.
W Archiwum bunt, nad nami akt zawieja...

kocibrzuch

Prawdę mówiąc, małe szanse bym się pojawił. Żona, dzieci, zwierzyniec...
Rezerwuję sobie ostateczną odpowiedź na chwilę ostatnią, zobaczymy.

Bogusława Deryło

Jestem za "konferencyjką" w Zwierzyńcy, chociaż bardziej by mi pasował termin wrześniowy, bo akurat wybieram się wtedy do Lublina.
Jako jeden z tematów proponuję dygitalizację archiwaliów.