Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.6 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: https://www.ifar.pl/index.php/topic,5154.0.html

Menu główne

Komisję i zespoły wlasne- prowadzenie

Zaczęty przez Agatka1986, Październik 13, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Agatka1986

Witam serdecznie 
Mam pytanie odnośnie hasła klasyfikacyjnego komisję i zespoły własne. Jak postąpić właściwie: komisja opracowuje raport, który jest inna klasa w jrwa, na posiedzeniach komisji nie ma słowa o przygotowaniu i pracy nad tym raportem jest tylko omówiony raport końcowy, czy w takim wypadku raport od razu mogę przyporządkować do właściwej klasy z jrwa, czy powinien on być sporządzony w kilku egzemplarzach, tj jeden w teczce komisję i zespoły własne, a drugi w właściwej klasie rzeczowej 
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi 

Barsa

Raczej dwa egzemplarze raportu, choć to też zależy od innych dokumentów, które są tworzone. Mam lekki zgryz z tym, że to trochę papierologia, ale z drugiej strony no tak powinno być.

Agatka1986

Rozumiem, rodzi to teraz problem duży bo co w przypadku archiwizacji dokumentacji już wytworzonej gdzie raport był w 1 egzemplarzu, na poczet kompletowania teczki aktowej zrobić ksero do teczki komisję I zespoły własne?