Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Dokumentacja księgowa – ZFŚS

Zaczęty przez Martuska, Wrzesień 22, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Martuska

Dzień dobry,

dostałam teczkę z księgowości do archiwizacji dotyczącą ZFŚS. W niej są: dokumentacja księgową jak odpisy, zestawienia list płac, obroty i salda, ale też kopie umów o pożyczki czy wniosków o zapomogę. Czy powinnam wyłączyć te kopie i zarchiwizować tylko dokumentację księgową?

Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Daro

Dzień dobry pani codziennie mi o okres zatrudnienia listę osobowo płacową (w jakim okresie byłem w firmie zatrudniony )

Aleks

Cytat: Martuska w Wrzesień 22, 2025,Dzień dobry,

dostałam teczkę z księgowości do archiwizacji dotyczącą ZFŚS. W niej są: dokumentacja księgową jak odpisy, zestawienia list płac, obroty i salda, ale też kopie umów o pożyczki czy wniosków o zapomogę. Czy powinnam wyłączyć te kopie i zarchiwizować tylko dokumentację księgową?

Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Te pożyczki i wnioski są pewnie w oryginale w kadrach, więc pewnie księgowość potrzebowała ich tylko, żeby poprawnie rozliczyć wypłaty. U nas to kategoria B5, ja bym nie rozdzielała.

Martuska

Dziękuję za odpowiedź:) Tak też pomyślałam