Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Szkoła-składnica akt

Zaczęty przez archiwistaug, Lipiec 09, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

archiwistaug

Od czego zacząć porządkując archiwum, a raczej składne akt szkolną................chodzi o szkołę ::) 

Barsa

lukas_drill

Ja proponuje kontakt z odpowiednim miejscowo kurATORIUM OŚWIATY. Na stronie mojego jest ładnie wypunktowane co należy robić.
W moim przypadku, cały proces należało rozpocząć od kontaktu z AP i podesłania im spisu roboczego całości dokumentacji, celem wydania opinii odnośnie kwalifikacji (nawet w przypadku, gdy szkoła ma JRWA).
W międzyczasie można robić to co jest pewne (np. akta osobowe, ogarnąć sobie całość, itp.) i czekać na pismo z AP.
Jeśli szkoła nie posiada normatywów to można się posłużyć przykładowymi, co naprawdę bardzo pomaga w ogarnięciu i usystematyzowaniu całości dokumentacji.
pozdrawiam

lukas_drill

Szkołą likwidowana czy fukncjonuje?

Dory

archiwistaug

Cytat: lukas_drill w Lipiec 10, 2025,Ja proponuje kontakt z odpowiednim miejscowo kurATORIUM OŚWIATY. Na stronie mojego jest ładnie wypunktowane co należy robić.
W moim przypadku, cały proces należało rozpocząć od kontaktu z AP i podesłania im spisu roboczego całości dokumentacji, celem wydania opinii odnośnie kwalifikacji (nawet w przypadku, gdy szkoła ma JRWA).
W międzyczasie można robić to co jest pewne (np. akta osobowe, ogarnąć sobie całość, itp.) i czekać na pismo z AP.
Jeśli szkoła nie posiada normatywów to można się posłużyć przykładowymi, co naprawdę bardzo pomaga w ogarnięciu i usystematyzowaniu całości dokumentacji.
pozdrawiam
Dziękuję, niby się wie ale słowa wsparcia potrzebne :)

archiwistaug

Cytat: lukas_drill w Lipiec 10, 2025,Szkołą likwidowana czy fukncjonuje?
Jedna zlikwidowana druga funkcjonuje, dokumentacja zlikwidowanej poszła do czynnej wraz z częścią kadry. Najgorzej zacząć  ::)