Aktualności:

Widzę, że część osób może mieć problemy z zalogowaniem/hasłami/zatwierdzeniem konta szczególnie z domen WP, Onet, Interia  - czytamy watek: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5043.0.html i potem proszę tej sprawie o kontakt na priv rafal.magrys(na)gmail.com

Menu główne

Wypełnianie formularza dot. przekazanie dok. archiwlanej

Zaczęty przez GminaJasienicaRos, Lipiec 24, 2025,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GminaJasienicaRos

Witam jak jest z przekazaniem tzn. jak wpisujecie w formularz przekazanie dok. archiwalnej do AP? Nowy przekwalifikowany znak teczki z nowym tytułem z 2011 r. czy stary numer a nowy tytuł? Np. mam teczkę 0570 czyli z 1975 r. tytuł "  Rejestr skarg i wniosków" kat. B5. Po przekwalifikowaniu z instrukcji 2011 r. jest to znak 1510 kat. A i tytuł "skargi i wnioski załatwiane..." itd. Jak będzie poprawnie. Mam tych teczek chyba z 200 i nie szkoda by było to źle wypełnić :D

gtrafalski

Ja bym zostawił stary tytuł i znak, przy równoczesnej zmianie kategorii. Nie było przepisów nakazujących na nie wpływać.
Ale, dla bezpieczeństwa, porozmawiaj ze swoim AP

GminaJasienicaRos

Czyli teczka opisana nowym numerem, nowym tytułem (stary tytuł w nawiasie) jest złą formą?

GminaJasienicaRos

Agatka1986

Cytat: GminaJasienicaRos w Wrzesień 08, 2025,Czyli teczka opisana nowym numerem, nowym tytułem (stary tytuł w nawiasie) jest złą formą?

Osobiście uważam, że taka forma nie jest wlasciwa. Tytuły teczek pozostają takie jak w chwili wytworzenia (chyba, ze w ap jest zyczenie o uzupelnieniu opisow) zmienia się jedynie kategorie archiwalna do wyższej. Poza tym inaczej wizualnie wygląda opis teczki aktowej