Aktualności:

UWAGA:  - Upgrade do wersji 2.1.4 - zakończony... proszę o zgłaszanie ewentualnych błędów tutaj: http://www.ifar.pl/index.php/topic,5037.msg32648.html#msg32648

Menu główne

Nowy wątek na forum

Zaczęty przez Rafał Rufus Magryś, Marzec 06, 2018,

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy powinien zostać wydzielony wątek dotyczący EZD?

TAK
7 (70%)
NIE
3 (30%)
...ale o co chodzi?...
0 (0%)

Głosów w sumie: 10

Głosowanie skończone: Marzec 20, 2018,

Rafał Rufus Magryś

Szanowni,

Padł postulat Kajki aby wydzielić wątek na Forum związany z EZD.

Propozycja jego zdefiniowania:

"Dział dotyczący kwestii zarządzania dokumentacja elektroniczna w systemach klasy EZD oraz jej archiwizacji. Zagadnienia dotyczące wdrożeń, wyboru sprzętu, problemów technicznych i administrowania systemami."

Do tego dołączam ankietę w temacie...

Rafał "Rufus" Magryś
...patience is a virtue...

sirsilis

ja wiem że EZD jest na czasie ale chyba nie potrzebuje odrębnego forum... poco tworzyć osobne twora, tak można nie skończenie...

Kajka

Archiwa społeczne czy edukacja mają odrębne wątki ????. Chociaż przyznaje, ze akurat wydzielanie nadzoru archiwalnego było kiepskim pomysłem bo wątek właściwie jest martwy,  W ramach archiwów społecznych też niewiele się dzieje. Dla mnie osobiście przekonywanie się przez dużą ilość wątków w ramach wątku Archiwa zakładowe zeby dotrzeć do informacji o EZD jest pewna uciazliwoscia. Jest to jednak moje indywidualne odczucie. Na forum vox populi decyduje więc zobaczymy.

sirsilis

to może ukryć/przenieś na sam dół działy które nie są aktywne przynajmniej od roku???

Jarek

Ale przecież EZD jest już passe, w archiwistyce rządzi teraz ECM i RIM ...  :-[
Jarek Orszulak

Kajka

Jak ECM i RIM staną się zjawiskami masowymi w świadomości archiwistów to wtedy zaczniemy rozważać czy wydzielić je do odrębnego wątku ????

Kajka

Cytat: Kajka w Marzec 06, 2018,
Jak ECM i RIM staną się zjawiskami masowymi w świadomości archiwistów to wtedy zaczniemy rozważać czy wydzielić je do odrębnego wątku ????
Nie ta "buśka" mi się wkleiła miało być ;) i bez znaku zapytania  8)

Jarek

Ależ one żyją właściwie wyłącznie w świadomości archiwistów  ;). Ale żarty na bok.
Nowy dział ma sens jeśli pojawią się w nim nowe dyskusje lub będą kontynuowane dotychczasowe. Problemem działu ?Kształtowanie zasobu? jest właśnie to że jego żywot sprowadził się do przerzucenia kilkudziesięciu martwych wątków z innych działów, chwilowego ożywienia, spowodowanego głównie postami EwyP, a po - dotąd niewyjaśnionym - zablokowaniu jej konta jest tam jak jest - czyli 1-2 posty na miesiąc.
Nie bardzo wierzę w nowe dyskusje dotyczące EZD pojawiające się w dużej liczbie na forum, gdyby miały być to by już były.
O EZD dyskutowano w różnych działach, grzebanie w tym i przerzucanie wątków może dać więcej szkody niż pożytku, bo to są często dyskusje łączące różne obszary tematyki postępowania z dokumentacją.
Jako moderator nie bardzo mam ochotę poświęcać czas na przenoszenie gdzieś wątków, bo ktoś czegoś nie umiał znaleźć - natomiast chętnie doradzę jak to wyszukać.
Jarek Orszulak