Wdrożenie pełnego EZD a zaległe dokumenty tradycyjne

Zaczęty przez Danutka, Wczoraj o 10:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Danutka

Witam,
czy mogłabym prosić o podzielenie się Waszym doświadczeniem w zakresie wdrożenia pełnego EZD a kwestią dokumentów tradycyjnych, które jeszcze nie zostały przekazane do archiwum zakładowego.

My dopiero przygotowujemy się do wdrożenia pełnego EZD, bo na razie jest wspomagający i nie mam uruchomionego modułu "Archiwum". I nurtuje mnie jedna kwestia. Podejrzewam, że w systemie pełnym, przekazywanie spraw do modułu archiwum EZD odbywa się w systemie, czy wtedy tam się automatycznie tworzy jakiś spis spraw przekazanych?

A co z dokumentami tradycyjnymi w teczkach, które wydziały będą chciały przekazać do archiwum zakładowego w momencie kiedy już będziemy funkcjonować w pełnym EZD. Chodzi mi o np. kwestię numeracji spisów zdawczo-odbiorczych, o zachowanie ciągłości numeracji w wykazie spisów zdawczo-odbiorczych. No bo do tej pory spisy zdawczo-odbiorcze mam tradycyjne - papierowe, które są odnotowywane w wykazie spisów, a tu nagle pojawi się spis dokumentacji przekazywanej w systemie EZD - czy jego też kontynuuje się w kolejności numerów spisów z wykazu spisów, czy te spisy w EZD mają całkiem osobną numerację albo wcale? No i w trakcie też będą przeplatać się spisy przekazywanych akt tradycyjnych w teczkach z zaległych lat. Niestety powierzchnia magazynowa nie zawsze pozwala na regularne przekazywanie tylu akt ile by się chciało i czasem dłużej czekają w komórkach na przekazanie do AZ niż 2 lata.

Czy możecie podpowiedzieć jak to wygląda w praktyce? Będę bardzo wdzięczna :)

gtrafalski

CytatI nurtuje mnie jedna kwestia. Podejrzewam, że w systemie pełnym, przekazywanie spraw do modułu archiwum EZD odbywa się w systemie, czy wtedy tam się automatycznie tworzy jakiś spis spraw przekazanych?
Tak w systemie tworzy się spis spraw przekazanych.

CytatA co z dokumentami tradycyjnymi w teczkach, które wydziały będą chciały przekazać do archiwum zakładowego w momencie kiedy już będziemy funkcjonować w pełnym EZD.
Dokumentacja papierowa jest nadal przekazywana na spisach. Elektroniczna jest przekazywana w systemie - nie ma spisów z-o.

Jeżeli chcesz to chętnie pokażę Ci to u siebie. Tylko napisz priv.